Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gratin van courgette en aardappel
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
vork
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
225
gram
aardappels
▢
25
gram
Emmentaler
geraspt
▢
25
gram
Parmezaan
geraspt
▢
2
el
olijfolie
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
1
courgette
▢
zout
▢
peper
▢
tijm
▢
boter
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
Was de courgette en snijd deze ook in plakjes.
Pel de teen knoflook.
Verwarm de oven voor op 180°.
Beboter een ovenschaal.
Prik de teen knoflook aan een vork en wrijf de beboterde schaal in.
Leg de schijfjes aardappel en courgette afwisselend in de schaal.
Giet de bouillon erover.
Voeg wat zout, peper en tijm toe
Sprenkel de olijfolie over het mengsel.
Verdeel een paar klontjes boter over de aardappel en courgette.
Verdeel de geraspte emmentaler over het gerecht.
Zet de schaal in de oven en laat een minuut of 35 bakken.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas over het gerecht.
Zet terug in de oven en laat gratineren.
Haal de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is.
Verdeel de gratin over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel