Gratin van courgette en aardappel

Gratin van courgette en aardappel

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
  • Was de courgette en snijd deze ook in plakjes.
  • Pel de teen knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Beboter een ovenschaal.
  • Prik de teen knoflook aan een vork en wrijf de beboterde schaal in.
  • Leg de schijfjes aardappel en courgette afwisselend in de schaal.
  • Giet de bouillon erover.
  • Voeg wat zout, peper en tijm toe
  • Sprenkel de olijfolie over het mengsel.
  • Verdeel een paar klontjes boter over de aardappel en courgette.
  • Verdeel de geraspte emmentaler over het gerecht.
  • Zet de schaal in de oven en laat een minuut of 35 bakken.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas over het gerecht.
  • Zet terug in de oven en laat gratineren.
  • Haal de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de gratin over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel