Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grenadins de veau a l' Italienne
Italiaanse kalfsbiefstukje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
biefstuk
▢
80
gram
boter
▢
10
gram
bloem
▢
200
gram
champignons
▢
4
sjalotjes
▢
1
plak
gekookte ham
(5mm)
▢
1
sinaasappel
▢
0,5
citroen
▢
1
deciliter
witte vermouth
▢
paprikapoeder
▢
oregano
▢
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bestrooi de biefstukjes met zout en peper, strooi er oregano over en wrijf het erin.
Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af en hak die fijn.
Laat ze in een pannetje water 5 minuten koken en giet ze af.
Snij de dikke plak ham in kleine brunoise, maak de champignons schoon en ciseleer ze.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt wat boter in een pan voeg er de biefstukjes en de sjalotjes bij.
Laat de biefstukjes aan beide zijden bruin sauteren.
Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
Was wat peterselie en hak die fijn, pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hierin de champignons.
Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manie door ze te kneden.
Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth en de sinaasappelschil.
Schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
Bind de saus met de beurre manie. Laat alles 5 minuten zachtjes warmen.
Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk
/
Italië