Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Grieks nieuwjaarsbrood
Brood van 750 g
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
broodbakmachine
Ingrediënten
▢
2
ei
+1 dooier
▢
1.2
dl
melk
▢
90
g
boter
▢
90
g
suiker
▢
1
eetlepel(s)
citroenschil
geraspte
▢
1
eetlepel(s)
sinaasappelschil
geraspte
▢
0.75
tl
zout
▢
360
g
bloem
▢
1
eetlepel(s)
gist
▢
Glazuur
▢
1
eiwit
geklopt met 2 tl water
▢
3
eetlepel(s)
pijnboompitten
(evt. te vervangen door amandelsnippers)
▢
2
eetlepel(s)
suiker
Instructies
Programma: deeg maken.
Neem het deeg uit de broodbakmachine en druk de lucht eruit.
Vijf min. laten rusten.
Vet een bakplaat in met boter.
Rol he tdeeg uit tot een koord van ca. 1 meter lang.
Draai het koord tot een circel en leg die op de beboterde bakplaat.
Stop een in folie gewikkelde munt in het deeg.
Deeg losjes afdekken en laat 45 min. tot 1 uur op een warme plek rijzen.
Bestrijk het deeg met het eiwit-watermengsel.
Steek de pijnboompitten in de vouwen van het deeg en volg het circelpatroon.
Bestrooi met suiker.
Zet ca. 30 min. in een op 190 C voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Griekenland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw