Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse Tomaten met Feta
Geniet van deze heerlijke Griekse smaakexplosie als bijgerecht bij je volgende maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
4
tomaten
▢
1-2
teentjes
knoflook
▢
Zout
▢
Peper
▢
4
blaadjes
basilicum
▢
100
gram
feta
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de tomaten en snijd ze doormidden.
Plaats ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
Pers de knoflooktenen en bestrijk hiermee de snijkanten van de tomaten.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de basilicumblaadjes fijn en verdeel ze over de tomaten.
Snijd de feta in kleine blokjes en leg deze bovenop de tomaten.
Bak de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de feta lichtjes gesmolten is en de tomaten zacht zijn.
Serveer de Griekse tomaten met feta direct uit de oven als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Stand: Stomen Temperatuur: 100 °C Duur: 3-4 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch