Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griesmeel Coupe
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 hoge hittebestendige glazen coupes á inhoud ca. 2 dl
Ingrediënten
▢
12
Kanelly's
Bolletje,
▢
5
dl
melk
▢
125
ml
slagroom
▢
2
theelepels
citroenrasp
▢
60
g
griesmeel
▢
zout
▢
3
eetlepels
cranberrycompote
▢
1
theelepel
olie
om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
8 Kanelly's met deegroller verkruimelen.
Melk en slagroom aan de kook brengen met citroenrasp.
Suiker, griesmeel en mespunt zout door elkaar roeren.
Griesmeelmengsel door kokende melk roeren.
Melk opnieuw aan de kook brengen en al roerend ca. 5 minuten tot pap koken.
⅓ Deel van hete griesmeel in coupes schenken, helft van verkruimelde Kanelly's erover scheppen.
⅓ Deel van griesmeel erop schenken.
Rest van verkruimelde Kanelly's erop scheppen.
Rest van griesmeel erop schenken.
Coupes afgedekt in koelkast laten afkoelen.
Bereiden:
Cranberrycompote met 2 eetlepels water op laag vuur verwarmen.
Cranberrysaus op griesmeel scheppen.
Garneren met rest van Kanelly.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Jaargetijde:
Snel te maken