Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griesmeelmuffins met fruit
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinplaat
Oven
Ingrediënten
▢
80
g
bloem
▢
2
theelepel
bakpoeder
▢
1
mespunt
zout
▢
3
eieren
▢
60
g
witte basterdsuiker
+ 2 eetlepels wittebasterdsuiker
▢
1
sinaasappel
▢
25
g
amandelen
▢
100
g
boter
▢
50
g
tarwe griesmeel
Koop-mans
▢
200
g
gemengd rood fruit
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Vet de muffinplaat in.oZeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
Splits de eieren, klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend 30g basterdsuiker toe.
Was de sinaasappel, rasp de helft van de schil en pers de sinaasappel uit.
Hak de amandelen fijn.
Klop de boter romig met 30g basterdsuiker, eidooiers en de sinaasappelrasp.
Meng het bloemmengsel, griesmeel, 40ml sinaasappelsap en de amandel door het botermengsel.
Spatel het eiwit door het beslag en verdeel het over de vormpjes.
Bak de muffins midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.
Maak het fruit schoon, bestrooi het met 2 eetlepels basterdsuiker en schenk de rest van het sinaasappelsap erover.
Halveer de muffins en verdeel het fruit over beide helften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins