Griesmeelmuffins met fruit

Griesmeelmuffins met fruit

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 80 g bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 3 eieren
  • 60 g witte basterdsuiker + 2 eetlepels wittebasterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 25 g amandelen
  • 100 g boter
  • 50 g tarwe griesmeel Koop-mans
  • 200 g gemengd rood fruit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Vet de muffinplaat in.oZeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Splits de eieren, klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend 30g basterdsuiker toe.
  • Was de sinaasappel, rasp de helft van de schil en pers de sinaasappel uit.
  • Hak de amandelen fijn.
  • Klop de boter romig met 30g basterdsuiker, eidooiers en de sinaasappelrasp.
  • Meng het bloemmengsel, griesmeel, 40ml sinaasappelsap en de amandel door het botermengsel.
  • Spatel het eiwit door het beslag en verdeel het over de vormpjes.
  • Bak de muffins midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak het fruit schoon, bestrooi het met 2 eetlepels basterdsuiker en schenk de rest van het sinaasappelsap erover.
  • Halveer de muffins en verdeel het fruit over beide helften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins