Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grietfilet met Witlof en Sinaasappel-Dragon Kalfsbouillon
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de griet:
▢
300
gram
grietfilet
▢
De blaadjes van 2 takjes majoraan
fijngehakt
Voor de witlof:
▢
2
stronkjes witlof
▢
1
paprika
▢
½
ui
in ringen gesneden
▢
½
sinaasappel
▢
200
ml
kalfsbouillon
▢
De blaadjes van 2 takjes dragon
gehakt
▢
8
dunne
plakken pancetta
▢
30
gram
pijnboompitten
geroosterd
▢
25
gram
roomboter
▢
Peper & zout
Instructies
De griet:
Verdeel de griet in vier gelijke porties.
Leg de stukken vis op een bakmatje op de bakplaat.
Bestrijk de stukken licht met olie en strooi de majoraan erover.
De vis wordt vlak voor het serveren gegaard in de bakoven.
De witlof:
Verwarm de bouillon in een steelpan.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes.
Voeg paprika, ui en dragon toe aan de bouillon.
Schil de sinaasappel met een dunschiller.
Snijd een kwart van de schil in zeer fijne reepjes en spoel ze onder heet water.
Voeg het sap van een kwart sinaasappel, de reepjes schil en de roomboter toe aan de bouillon.
Halveer de witlofstronkjes en verwijder de bittere kern.
Leg de stronkjes in de bouillon en laat zachtjes garen.
Prik af en toe met een vork om de gaarheid te bepalen.
Bind de bouillon lichtjes met een bindmiddel tot een dunne saus.
Leg de plakken pancetta op de bakplaat en bak ze krokant in de oven op 170°C gedurende 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Schuif de bakplaat met de griet in de oven en bak gedurende ongeveer 8 minuten.
Serveren:
Verwarm de witlofstronkjes.
Leg ze in het midden van het bord en schik er voldoende garnituur bij.
Controleer of de vis goed gaar is en breng op smaak met peper en zout.
Leg de vis schuin op het witlofstronkje.
Rangschik er de pancetta bij en strooi de pijnboompitten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij