Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene Kool Ovenschotel met Saucijsjes
Hartverwarmende ovenschotel met groene kool, saucijsjes en aardappelpuree, perfect voor een koude avond.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
pak
aardappelpuree
4 personen
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
1
winterpeen
▢
2
uien
▢
3
saucijsjes
▢
30
gram
boter
▢
4
jeneverbessen
▢
4
plakken
ontbijtspek
▢
500
ml
groentebouillon
▢
groene kool
▢
peper
▢
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd in stukken, verwijder de harde stronk.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Halveer de saucijsjes in de lengte.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de saucijsjes aan beide zijden ca.
2 minuten.
Schil de winterpeen en snijd deze in plakken.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Meng de kool met het spek, winterpeen, uien, jeneverbessen, komijnzaad, zout en peper door elkaar.
Schep de helft in een ovenschaal.
Leg de saucijsjes erop en dek af met de rest van het koolmengsel.
Snijd de boter in blokjes.
Schenk de groentebouillon over de kool en verdeel de boter erover.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer de aardappelpuree bij de koolschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade voor extra groenten.
Wijnadvies:
Cuvee Veronique Bordeaux rouge, Franse rode wij
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij