Deze groene koolstamppot met een krokant tomatendakje en knapperige walnoten is een heerlijke winterse maaltijd, afgemaakt met plakjes rookworst en Italiaanse kruiden.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout totdat ze gaar zijn.
Pel en snipper de ui.
Snijd de groene kool in reepjes en ontvel de tomaten, waarna je ze in plakjes snijdt.
Snijd de rookworst in plakjes.
Fruit de ui in wat olie in een ruime pan totdat deze glazig is en bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de groene kool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de rode wijn, peper, zout en de helft van de Italiaanse kruiden toe.
Stoof het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar.
Stamp de aardappelen fijn met de melk en meng het koolmengsel erdoor.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel de plakjes tomaat en rookworst eroverheen.
Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden, de walnoten, peper en zout.
Zet de schotel onder de grill en laat deze in ongeveer 7 minuten mooi goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze stamppot met een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Chianti. De kruidige tonen van de wijn vullen de hartige smaken van het gerecht mooi aan.