Groene koolstamppot met een tomatendakje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 11/2 kg aardappels
  • zout
  • 1 ui
  • 300 gram groene kool
  • 3 tomaat
  • 1 rookworst van 350 gr
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepel(s) rode wijn
  • 1 eetlepel(s) Italiaanse keukenkruiden
  • 1-2 dl melk
  • 30 gram walnoot grofgehakte
  • peper

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee.
  • Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee.
  • Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ± 15 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor.
  • Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover.
  • Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch