Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan en laat het theezakje kort trekken.
Smelt de witte chocolade in een stoomovenpannetje van 0.
6 liter gedurende 5 minuten op 90°C (afgedekt met huishoudfolie).
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en klop de eiwitten stijf tot ze stevige pieken vormen.
Doe de gesmolten chocolade in een kom en voeg de warme thee-melk toe.
Roer goed door tot een glad mengsel.
Meng eerst een lepel van het stijfgeklopte eiwitschuim door de chocolade en spatel vervolgens voorzichtig de rest van het eiwitschuim en de slagroom erdoor, tot een luchtige mousse ontstaat.
Verdeel de mousse over dessertschaaltjes of coupes en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
Bestuif de witte chocolademousse voor het serveren royaal met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijk luchtige en verrassende Groene Thee Witte Chocolademousse als een verfijnd dessert!