Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groente allerlei
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
aardappels
in dikke plakken
▢
1
kleine
courgette
in plakken
▢
1
kleine
aubergine
in plakken
▢
1
groene paprika
in ringen
▢
1
ui in ringen
▢
1
teen
knoflook
▢
4
gepelde
roma-tomaten in plakken
▢
een snufje
suiker
▢
1
theelepel
gedroogde oregano
▢
peper
▢
zout
▢
4
eetlepels
peterselie
gehakt
▢
2
eetlepels
dille
fijngehakte of venkelgroen
Instructions
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit de olijfolie in een wijde ovenvaste pan en bak alles, behalve de tomaten, kort onder af en toe omscheppen.
Voeg de overige ingrediënten toe en zet de pan met het deksel erop 1 uur in de oven.
Eet het gerecht iets afgekoeld of warm met nog wat vers groen eroverheen.
Dit kan met brood, maar het past ook goed bij de eilandenschotel konijn in wijn: lagòs stin sálmi.
Bak 2 konijnenbouten, bestrooid met peper en zout, in een snelkookpan in 2 eetlepels olijfolie bruin.
Laat 2 kleingesneden sjalotjes en 1 uitgeperste teen knoflook even meedoen.
Schenk er 1½ dl droge witte wijn en 2 eetlepels citroensap bij en voeg 1 eetlepel tijmblad, 2 theelepels geraspte citroenschil en een laurierblad toe.
Kook onder druk 15 minuten of laat in een gewone pan met extra water 1 uur stoven.
Leg het konijn op de turlu en schenk de jus, ingekookt tot bodempje, erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch