Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentemousse met Kaassaus
Een verfijnde groentemousse met een romige kaassaus, perfect als bijgerecht of voorgerecht. De combinatie van wortel en pastinaak met Roquefort geeft een heerlijke smaak.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadslee
Cakevorm met anti-aanbaklaag
keukenmachine of staafmixer
Oven
satéprikker
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
dl
crème fraîche
▢
2
dl
bouillon
▢
2
dl
water
▢
4
eieren
▢
4
el
slagroom
▢
20
g
bloem
▢
20
g
margarine
▢
30
g
margarine
▢
100
g
Roquefort
▢
250
g
pastinaak pompoen of knolselderij in blokjes
▢
250
g
wortel
in stukjes
▢
¼
l
koude melk
▢
Suiker
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kook de wortelstukjes met een mespunt suiker en een snufje zout in 2 dl water gaar.
Pureer ze.
Kook de pastinaak, pompoen of knolselderij in 2 dl bouillon gaar (8-20 minuten, afhankelijk van de groente).
Pureer dit.
Verdeel 30 g margarine over beide purees en laat ze zachtjes inkoken tot een droge massa.
Klop de eidooiers los met de slagroom en roer deze door de purees.
Laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door de purees.
Vet een cakevorm in en schep de purees er laag voor laag in.
Trek met een lepelsteel een marmereffect in de mousse.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet deze in een braadslee met heet water (tot 1 cm onder de rand).
Bak de mousse in ca.
45 minuten gaar.
Controleer met een satéprikker.
Smelt 20 g margarine, voeg al roerende de bloem toe en roer tot een glad mengsel.
Voeg langzaam de melk toe en breng aan de kook.
Roer de Roquefort los met de crème fraîche en voeg toe aan de saus.
Laat de kaas smelten zonder te koken.
Laat de mousse 5 minuten afkoelen in de open oven.
Stort de mousse op een schaal en snijd in plakken.
Serveer warm met de kaassaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassaus.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden