Deze groentenstamppot met ei en een knapperige kaaskorst is een heerlijk, vullend vegetarisch gerecht. Ideaal voor het hele gezin en vol smaakvolle groenten.
Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Breng intussen de melk met het groentebouillontablet al roerend aan de kook en voeg de pangroenten toe.
Laat ze in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Laat de groenten daarna uitlekken in een zeef.
Voeg de boter aan de melk toe en laat deze al roerend smelten.
Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
Voeg de aardappelen toe aan het melkmengsel en klop ze met een mixer tot een luchtige puree.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de uitgelekte pangroenten en maïs door de aardappelpuree.
Knip de bieslook erboven fijn.
Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin.
Maak vier kuiltjes in de stamppot met de achterkant van een juslepel en breek in elk kuiltje een ei.
Bestrooi de stamppot met paneermeel en geraspte kaas.
Laat de stamppot in de oven in ongeveer 25 minuten bakken, totdat de eieren zijn gestold en de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze stamppot met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. De frisse zuren van de wijn passen goed bij de romige aardappelpuree en de kaas.