Groentenstamppot met ei

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje maïs
  • 1 kg aardappels
  • zout peper, nootmuskaat
  • ¼ liter melk
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 pakjes gemengde pangroenten á 300 gr Auberge
  • 50 gram boter
  • ½ bieslook
  • 4 ei
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 50 gram oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de maïs in een zeef uitlekken.
  • Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar.
  • Breng intussen in een andere pan de melk en het groentebouillontablet al roerend aan de kook, voeg de pangroenten toe en laat die in ± 5 minuten gaar worden.
  • Laat ze in een zeef boven een grote pan uitlekken en doe ze over in een schaal.
  • Voeg de boter aan het melkmengsel toe en laat die al roerend smelten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
  • Voeg ze aan het melkmengsel toe en klop ze met een mixer tot een luchtige puree.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer er de pangroenten en de maïs door en knip de bieslook erboven fijn.
  • Vet een oven schaal in en schep de stamppot erin.
  • Druk met een juslepel 4 kuiltjes in de stamppot en breek in ieder kuiltje een ei.
  • Bestrooi de stamppot met het paneermeel en de geraspte kaas.
  • Laat in het midden van de oven de eieren in ± 25 minuten stollen en de bovenkant mooi goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch