Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentetaartje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de taartjes:
▢
100
gram
broccoli
▢
100
gram
wortels
▢
200
gram
prei
▢
zeezout
▢
witte peper
▢
3
eiwitten
▢
1
ei
▢
4
eetlepel(s)
slagroom
▢
geraspte nootmuskaat
▢
boter
om in te vetten
Voor de saus:
▢
50
ml
groentebouillon
instant
▢
50
ml
volle melk
▢
10
gram
boter
▢
2
eetlepel(s)
slagroom
▢
1
theelepel
agar-agar
▢
2
eierdooiers
▢
zeezout
▢
witte peper
Instructies
Broccoli, wortels en prei wassen en in stukjes snijden.
Ongeveer 2 min. blancheren in kokend water met zout.
Eiwitten, ei en slagroom mengen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Vier kleine vuurvaste vormpjes invetten en vullen met groenten; eiermengsel erover verdelen.
Afdekken met aluminiumfolie.
Gedurende 35 min. onderin de voorverwarmde oven in een schaal met water laten stollen op 180 graden.
Ondertussen voor de saus in een pan bouillon, melk en boter verwarmen.
Slagroom toevoegen en binden met agar-agar.
Van het vuur nemen, eierdooiers toevoegen en goed roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Groentetaartjes storten en serveren met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch