Groentetaartje

Groentetaartje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taartjes:

  • 100 gram broccoli
  • 100 gram wortels
  • 200 gram prei
  • zeezout
  • witte peper
  • 3 eiwitten
  • 1 ei
  • 4 eetlepel(s) slagroom
  • geraspte nootmuskaat
  • boter om in te vetten

Voor de saus:

  • 50 ml groentebouillon instant
  • 50 ml volle melk
  • 10 gram boter
  • 2 eetlepel(s) slagroom
  • 1 theelepel agar-agar
  • 2 eierdooiers
  • zeezout
  • witte peper

Instructies

  • Broccoli, wortels en prei wassen en in stukjes snijden.
  • Ongeveer 2 min. blancheren in kokend water met zout.
  • Eiwitten, ei en slagroom mengen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  • Vier kleine vuurvaste vormpjes invetten en vullen met groenten; eiermengsel erover verdelen.
  • Afdekken met aluminiumfolie.
  • Gedurende 35 min. onderin de voorverwarmde oven in een schaal met water laten stollen op 180 graden.
  • Ondertussen voor de saus in een pan bouillon, melk en boter verwarmen.
  • Slagroom toevoegen en binden met agar-agar.
  • Van het vuur nemen, eierdooiers toevoegen en goed roeren.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Groentetaartjes storten en serveren met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch