Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de taartjes:
- 100 gram broccoli
- 100 gram wortels
- 200 gram prei
- zeezout
- witte peper
- 3 eiwitten
- 1 ei
- 4 eetlepel(s) slagroom
- geraspte nootmuskaat
- boter om in te vetten
Voor de saus:
- 50 ml groentebouillon instant
- 50 ml volle melk
- 10 gram boter
- 2 eetlepel(s) slagroom
- 1 theelepel agar-agar
- 2 eierdooiers
- zeezout
- witte peper
Instructies
- Broccoli, wortels en prei wassen en in stukjes snijden.
- Ongeveer 2 min. blancheren in kokend water met zout.
- Eiwitten, ei en slagroom mengen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
- Vier kleine vuurvaste vormpjes invetten en vullen met groenten; eiermengsel erover verdelen.
- Afdekken met aluminiumfolie.
- Gedurende 35 min. onderin de voorverwarmde oven in een schaal met water laten stollen op 180 graden.
- Ondertussen voor de saus in een pan bouillon, melk en boter verwarmen.
- Slagroom toevoegen en binden met agar-agar.
- Van het vuur nemen, eierdooiers toevoegen en goed roeren.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Groentetaartjes storten en serveren met de saus.