Maak de bloemkool schoon, was deze en verdeel in roosjes.
Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout gaar in ongeveer 12 minuten.
Maak de broccoli schoon, was deze en snijd de roosjes van de stronk.
Kook de broccoli in een pan met ruim water en zout beetgaar in ongeveer 6 minuten.
Laat de roosjes uitlekken op keukenpapier.
Maak de worteltjes schoon, was deze, snijd ze in stukjes en kook ze in een pannetje met weinig water en zout gaar in ongeveer 4 minuten.
Hak de gekookte worteltjes fijn.
Giet de bloemkool af.
Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Breng in een steelpan 1 dl water met het groentenbouillontablet aan de kook.
Los het bouillontablet al roerend op.
Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze al roerend in de hete bouillon op.
Laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Pureer de bloemkool in een keukenmachine.
Roer het bouillonmengsel erdoor en breng op smaak met (zout en) peper.
Klop in een kom de slagroom stijf en roer deze voorzichtig door de bloemkoolpuree.
Vet een vorm in en schep de helft van de bloemkoolpuree erin.
Druk de broccoliroosjes met de steeltjes omhoog dicht tegen elkaar aan in de bloemkoolpuree.
Meng de gehakte worteltjes door de rest van de bloemkoolpuree en verdeel dit over de broccoli.
Schud de vorm even zodat de bloemkoolpuree gelijkmatig verdeeld wordt.
Laat de terrine in de koelkast in 10 à 12 uur opstijven.
Roer voor de saus de mayonaise, kwark en kerriepoeder samen tot een sausje.
Breng op smaak met zout en peper.
Was de tomaat en snijd deze in plakjes.
Houd de vorm enkele seconden in heet water, keer om op een plank en laat de terrine op de plank glijden.
Snijd de terrine met een scherp (elektrisch) mes in plakken en leg deze op bordjes.
Garneer met plakjes tomaat en serveer met het kerriesausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groenteterrine gaat goed samen met een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chardonnay uit Frankrijk.