Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grootmoederstaart
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
laag taartvorm doorsnede ca. 22 cm,
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
75
g
pijnboompitten
▢
1
sinaasappel
▢
1
citroen
▢
1
pakje
poeder voor gele banketbakkersroom
140 g, Baukje,
▢
250
g
bloem
▢
100
g
poedersuiker
▢
zout
▢
125
g
boter
koude / of margarine
▢
4
eierdooiers
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Sinaasappel en citroen goed schoonboenen onder stromend water.
Boven kom schil van sinaasappel en schil van citroen dun afraspen.
Sinaasappel en halve citroen uitpersen.
Sap met water aanvullen tot 3 dl en bij rasp schenken.
Met garde poeder voor banketbakkersroom erdoor kloppen.
Taartvorm invetten.
In kom bloem, poedersuiker en snufje zout mengen.
Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
Eierdooiers en 2 à 3 eetlepels koud water toevoegen.
Met koele hand snel tot soepel deeg kneden.
Aanrecht bestuiven met bloem.
2/3 Van deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede.
Vorm bekleden met deeg, aan rand goed aandrukken.
Helft van pijnboompitten over bodem verdelen.
Banketbakkersroom erover uitstrijken.
Bestrooien met rest van pijnboompitten.
Rest van deeg uitrollen tot dunne lap ter grootte van vorm.
Over vulling leggen.
Deeg van bodem en deksel tegen elkaar drukken, zodat 'schulprand' ontstaat.
In midden van oven taart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken, laatste 10 minuten van baktijd taart bedekken met aluminiumfolie.
Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart