Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haaskarbonade met Ananas-Mosterdsaus
Malse haaskarbonades met een zoetzure en licht pittige saus van ananas en Zaanse mosterd, verrijkt met zure room.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Koekenpan
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
1
blikje
ananasstukjes
227 gram netto, op eigen sap
▢
2
theelepels
bloem
▢
25
gram
boter
▢
4
haaskarbonades
▢
2 ½
eetlepel
Zaanse mosterd
▢
1
beker
zure room
125 ml
▢
peper
▢
zout
Instructies
Besmeer de haaskarbonades met 1 ½ eetlepel Zaanse mosterd.
Laat de ananasstukjes in een zeef boven een kom uitlekken.
Vang het ananassap op.
Snijd de ananasstukjes eventueel kleiner.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de karbonades in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Leg de gebakken karbonades op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de uitgelekte ananasstukjes, het opgevangen ananassap en de overige 1 eetlepel Zaanse mosterd toe aan het bakvet in de pan.
Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels los.
Laat de saus ongeveer 1 minuut onafgedekt zachtjes sudderen.
Roer in een kom de bloem met 2 theelepels koud water glad.
Meng de zure room door het bloemmengsel.
Voeg het zure roommengsel al roerend toe aan de ananassaus in de pan.
Blijf roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat (laat de saus niet meer koken).
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de warm gehouden karbonades terug in de saus en verwarm ze nog ongeveer 2 minuten zachtjes mee.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelgolfjes en broccoli of rijst.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een halfdroge Riesling of een Viognier.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Saus
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden