Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hachee met rodebieten stamppot
Ik ben mijn eigen hachee gaan maken en vanaf dat moment wouden ze hier niet anders meer De rodebieten stamppot heb ik vorig jaar bedacht
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de hachee
▢
1
kilo
sucadelappen
▢
Zout
▢
Zwarte peper
▢
Bloem
▢
Ongezouten roomboter
▢
Olijfolie
▢
Half
▢
runderboulionblokje
▢
500
ml
kokend water
▢
Scheut rodewijn azijn
▢
4
laurierblaadjes
▢
Kruidnagels
▢
Wat
jeneverbessen
▢
6
grote
uien
▢
5
dunne plakjes kruidkoek
Voor de stampot
▢
1250
gram
aardappels
▢
Pakje vacuüm verpakte rode bietjes
▢
250
gram
doorregen gerookte spekreepjes
▢
Gesnipperde ui
Instructies
Laat de sucadelappen op kamertemperatuur komen
Snij ze in redelijk grote blokken
Doe er naar smaak zout over
Doe er een flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper over
Meng het geheel goed
Voeg flink wat bloem toe
(Dit zorgt voor de binding van de hachee)
Smelt ongezouten roomboter in een braadpan op hoog vuur
Doe er een scheutje olijfolie bij tegen het verbranden van de boter
Voeg het vlees in de bloem toe en braad het rondom goed aan
Voeg een halve liter kokend water toe
En zet het geheel op het kleinste pitje
Voeg een scheut rodewijn azijn toe
De laurierblaadjes
Kruidnagels
En de jeneverbessen
Verkrruimel het halve bouilionblokje boven de pan
Doe de deksel op de pan en laat het geheel ruim 2 uur zacht stoven
Snij 6 uien in ringen en halveer de ringen
(De konrjes van de uien snipper je voor later in de stamppot)
Haal de laurierblaadjes en zoveel mogelijk van de jeneverbessen uit de hachee
Voeg de uienringen toe.
Eventueel wat extra water toevoegen
Laat dit nog weer 2 uur stoven
Snij 5 dunne plakjes kruidkoek in blokjes en laat ze onder regelmatig omscheppen nog 45 minuten meestoven
Schil en was de aardappelen
Zet ze onder water
Laat het vocht ui de verpakking van de rode bietjes bij de aardappelen inlopen
Snij de rode bieten
Voeg een scheutje kruidenazijn toe
2 laurierblaadjes
Gemalen kruidnagel
1 schep suiker
En kook het geheel gaar
Afgieten in een vergiet
De laurierblaadjes verwijderen
Bak de gerookte spekreepjes
En stamp deze door de stamppot
Goed omscheppen en nogmaals stampen
Voeg de rauwe uiensnippers toe
Opscheppen en eet smakelijk
Notities / Tips / Wijnadvies
Hachee is wellicht het oerhollandse hoofdgerecht met de meest robuuste pure smaak van de ingrediënten Ook lekker met aardappelpuree en rode kool
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stamppot
/
Vlees