Hachee met rodebieten stamppot

Hachee met rodebieten stamppot

Ik ben mijn eigen hachee gaan maken en vanaf dat moment wouden ze hier niet anders meer De rodebieten stamppot heb ik vorig jaar bedacht
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de hachee

  • 1 kilo sucadelappen
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Bloem
  • Ongezouten roomboter
  • Olijfolie
  • Half
  • runderboulionblokje
  • 500 ml kokend water
  • Scheut rodewijn azijn
  • 4 laurierblaadjes
  • Kruidnagels
  • Wat jeneverbessen
  • 6 grote uien
  • 5 dunne plakjes kruidkoek

Voor de stampot

  • 1250 gram aardappels
  • Pakje vacuüm verpakte rode bietjes
  • 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
  • Gesnipperde ui

Instructies

  • Laat de sucadelappen op kamertemperatuur komen
  • Snij ze in redelijk grote blokken
    Hachee met rodebieten stamppot het vlees
  • Doe er naar smaak zout over
  • Doe er een flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper over
  • Meng het geheel goed
  • Voeg flink wat bloem toe
  • (Dit zorgt voor de binding van de hachee)
  • Smelt ongezouten roomboter in een braadpan op hoog vuur
  • Doe er een scheutje olijfolie bij tegen het verbranden van de boter
  • Voeg het vlees in de bloem toe en braad het rondom goed aan
  • Voeg een halve liter kokend water toe
  • En zet het geheel op het kleinste pitje
  • Voeg een scheut rodewijn azijn toe
  • De laurierblaadjes
  • Kruidnagels
  • En de jeneverbessen
  • Verkrruimel het halve bouilionblokje boven de pan
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel ruim 2 uur zacht stoven
  • Snij 6 uien in ringen en halveer de ringen
  • (De konrjes van de uien snipper je voor later in de stamppot)
  • Haal de laurierblaadjes en zoveel mogelijk van de jeneverbessen uit de hachee
  • Voeg de uienringen toe.
  • Eventueel wat extra water toevoegen
  • Laat dit nog weer 2 uur stoven
  • Snij 5 dunne plakjes kruidkoek in blokjes en laat ze onder regelmatig omscheppen nog 45 minuten meestoven
  • Schil en was de aardappelen
  • Zet ze onder water
  • Laat het vocht ui de verpakking van de rode bietjes bij de aardappelen inlopen
  • Snij de rode bieten
  • Voeg een scheutje kruidenazijn toe
  • 2 laurierblaadjes
  • Gemalen kruidnagel
  • 1 schep suiker
  • En kook het geheel gaar
  • Afgieten in een vergiet
  • De laurierblaadjes verwijderen
  • Bak de gerookte spekreepjes
  • En stamp deze door de stamppot
  • Goed omscheppen en nogmaals stampen
  • Voeg de rauwe uiensnippers toe
  • Opscheppen en eet smakelijk

Notities / Tips / Wijnadvies

Hachee is wellicht het oerhollandse hoofdgerecht met de meest robuuste pure smaak van de ingrediënten Ook lekker met aardappelpuree en rode kool
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stamppot / Vlees