Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamburger met Mozzarella en Pesto
Sappige hamburgers met een Italiaanse twist: mozzarella, pesto en krokante bacon.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
8
plakjes
bacon
▢
4
hamburger-broodjes
▢
1
bol
mozzarella
▢
1
el
olijfolie
▢
½
el
groene pesto
▢
½
el
ketchup
▢
⅛
krop
ijsbergsla
▢
1
tl
Italiaanse kruiden
▢
2
tomaten
▢
350
g
tartaar
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de ijsbergsla in reepjes en de tomaten in plakken.
Snijd de mozzarella in plakken.
Kneed zout, peper en Italiaanse kruiden door de tartaar en vorm 4 hamburgers.
Snijd de broodjes door.
Bak de bacon krokant en houd apart.
Bak de hamburgers in de olijfolie bruin, leg op elke burger een plakje mozzarella en laat smelten.
Beleg de broodjes met sla, tomaat, bacon, hamburger, pesto en ketchup.
Dek af met de bovenkant van het broodje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met frietjes of een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Chianti of een Montepulciano.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden