Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haoyou Niurou
ossenhaas in oestersaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
ossenhaas
▢
1
ei
▢
2
eetlepels
oestersaus
▢
1
eetlepel
rijstwijn
of droge sherry
▢
1
eetlepel
lichte sojasaus
▢
1
theelepel
sojasaus met champignonsmaak
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
2
lente-uitjes
▢
2
cm
gemberwortel
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
theelepel
maïzena
▢
zout
▢
peper
Instructies
Ossehaas in dunne plakjes snijden en plakjes in vierkantjes. Ei splitsen en eiwit loskloppen (dooier
wordt niet gebruikt). Plakjes ossehaas erdoor scheppen. Maak een marinade van oestersaus, rijstwijn,
sojasauzen, suiker, zout, peper, bouillonpoeder en 2 eetlepels water. Laat hierin het vlees 20 min.
marineren. Lente-uitjes snipperen en gember fijnraspen. Schaal voorverwarmen. Olie verhittenen
uitgelekt vlees in 2 min. lichtbruin roerbakken. Helft van de lente-uitje en gember toevoegen en ½ min.
mee roerbakken. Marinade toevoegen. Maak een papje van de maïzena en 1 eetlepel koud water. Dit
al roerende aan de vleesmassa toevoegen en blijven roeren tot een lichtgebonden saus is verkregen.
In de warme schaal overdoen en de rest van de lente-uitje erover strooien. Direct opdienen of
afgedekt met aluminiumfolie warmhouden in de oven op de laagste stand
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië