Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haricots Verts Salade met Feta en Tomaat
Een frisse en smaakvolle haricots verts salade met feta, tomaat en een pittige dressing. Perfect voor zomerse dagen!
Porties:
3
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
300
g
haricots verts
punten verwijderen, halveren en koken
▢
2
vleestomaten
in kleine blokjes gesneden
▢
½
blok
feta
in kleine blokjes gesneden
▢
4
el
olie
▢
1½
el
basilicumazijn
blank
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
1
tl
mosterd
▢
1
tl
Worcestersaus
Instructies
Kook de haricots verts in een pan met water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
In een kom, meng de olie, basilicumazijn, zout, peper, mosterd en Worcestersaus goed door elkaar om de dressing te maken.
Voeg de afgekoelde haricots verts, blokjes feta en tomaten toe aan de kom met de dressing.
Roer alles goed door elkaar zodat de groenten en feta gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
Serveer direct of zet in de koelkast om goed door te laten trekken voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past uitstekend bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Lunch
/
Salade
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick