Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haring in citroenmarinade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
schoongemaakteharingen
▢
3
eetlepel(s)
rijstazijn
▢
2
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
saké of droge sherry
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
maïzena
▢
olie om te frituren
▢
dunne schijfjes citroen als garnering
Instructies
Snijd de koppen van de haringen en kKerf de vissen aan één kant 3-4 keer
diagonaal.
Vermeng de azijn, de sojasaus, de saké en het citroensap goed, druppel het
over de vissen en laat ze op een koele plaats 15 minuten marineren.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
Wentel de vissen in de maïzena en bak ze 5-10 minuten in de olie.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en garneer ze met schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Japan