Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haringen in Spekjasje van de Grill
Ontdek de verrassende combinatie van haring en spek met deze heerlijke gegrilde haringen in een spekjasje. Perfect voor een zomerse barbecue of als bijzondere fingerfood.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
barbecue of grill
keukengaren
Ingrediënten
▢
4
schoongemaakte
haringen
▢
1
el
mosterd
▢
8
lapjes spek
Instructies
Bestrijk de haringen van binnen en van buiten met een dun laagje mosterd.
Wikkel om elke haring 2 lapjes spek en bind deze vast met keukengaren zodat het spek goed blijft zitten.
Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
Leg de haringen op de barbecue of grill en gril ze ongeveer 7 minuten aan elke kant, totdat het spek knapperig en de haring gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge Chardonnay past goed bij de rijke en zoute smaken van de haring in spekjasje.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Fingerfood
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Suikervrij
/
Tarwevrij