Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haringtartaartje
Snel te maken
Porties:
12
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
uitsteekvormpje doorsnede 3 cm
Ingrediënten
▢
2
haringen
▢
1
sjalotje
▢
2
theelepel
crème fraîche
▢
½
theelepel
citroensap
▢
12
roggebroodrondjes
▢
6
sprietjes
bieslook
▢
stukje
komkommer
van 5 cm
Instructies
Haringen schoonmaken en fijnhakken.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In kom haring, sjalot, crème fraîche en citroensap door elkaar mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Komkommer wassen en met kaasschaaf 12 rondjes schaven.
Komkommerplakjes op roggebroodrondjes leggen.
Uitsteekvormpjes op roggebroodrondje zetten en op elk rondje 2 à 3 theelepels haringtartaar scheppen.
Met theelepel gladstrijken.
Bieslook in stukken van ca. 2 cm knippen.
Op elk tartaartje 3 sprietjes bieslook leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk