Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hart met aardbeien
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
gesplitste
eieren
▢
125
gr
fijne suiker
▢
40
gr
bloem
▢
40
gr
aardappelmeel
of maïzena
Voor de versiering:
▢
200
gr
verse room
▢
50
gr
poedersuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
400
gr
aardbeien
▢
20
gr
boter
▢
20
gr
bloem
voor de vorm
Instructies
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg er de bloem en het bindmiddel bij en schep de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
Beboter een hartvormige vorm, bestrooi deze met de bloem en giet het deeg er voorzichtig in.
Bak de taart 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Ga, alvorens de taart uit de oven te halen, na of hij inderdaad gaar is ,een in de taart
geprikte breinaald moet er droog uitkomen.
Stort de taart op een taartrooster en laat hem afkoelen.
Klop de room met de vanillesuiker heel stijf.
Snijd de taart met een zaagmes of met een elektrisch mes doormidden ,dit gaat
gemakkelijker als de taart een dag van tevoren is gebakken.
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd de vruchten doormidden.
Beleg de ene helft van taart met de slagroom en de halve aardbeien.
Bedek dit met de andere helft van de taart en versier met de overige aardbeien en met roosjes slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België
Feestdagen etc
Moederdag
/
Vaderdag
/
Valentijnsdag