Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat
Geniet van deze klassieke Nederlandse aardappelpannenkoekjes, perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
koekenpan met dikke bodem
kom
lepels
paletmes
pureeknijper
ruime pan
schotel
slakom
Spatel
Ingrediënten
▢
1,5
kg
aardappels
▢
½
liter
melk
▢
50
g
boter
▢
6
eidooiers
▢
6
eiwitten
▢
Een snufje
nootmuskaat
▢
Een snufje
peper
▢
Een snufje
zout
▢
Ruim boter om te bakken
▢
Optioneel:
▢
sla
Instructies
Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
Roer het mengsel grondig door en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
Verhit ruim boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes goudgeel.
Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Chardonnay of een droge witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Pannenkoeken
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst