1tlgedroogde kruidenbijv. Provençaalse of Italiaanse kruiden
20olijvencherrytomaatjes of mini mozzarella bolletjes
1komkommerblokjes kaas of worst, of wortel om de prikkers in te zetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 18 gelijke driehoeken.
Meng in een kom de gesmolten boter, bloem, mosterd, zout, peper, knoflook, geraspte kaas en gedroogde kruiden.
Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de driehoeken bladerdeeg.
Rol elk stukje bladerdeeg vanaf de brede kant op tot een kerstboomvorm.
Plaats de opgerolde koekjes op de bakplaat en buig ze voorzichtig om een boogvormige kerstboom te maken.
Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Rijg de olijven, cherrytomaatjes of mini mozzarella bolletjes aan de satéprikkers en plaats ze bovenop de koekjes om de kerstbomen te versieren.
Steek de satéprikkers in blokjes komkommer, kaas of worst om de kerstboomkoekjes rechtop te zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze kerstboomhapjes op een grote schaal als onderdeel van een feestelijke borrel.Wijnadvies: Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van deze kaas kerstboom hapjes.