Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Kaastaart met Broccoli en Friese Nagelkaas
Een hartige kaastaart met broccoli en Friese nagelkaas, heerlijk als lunchgerecht of lichte avondmaaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
Ingrediënten
▢
1
ei
voor het deeg
▢
1
mespuntje
zout
voor het deeg
▢
125
gram
boter
▢
150
gram
Friese nagelkaas
▢
2
eetlepels
water
▢
250
gram
bloem
▢
2 ½
dl
crème fraîche
▢
3
eieren
voor de vulling
▢
500
gram
broccoli
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.
Snijd de boter in klontjes en doe met ei, zout en water in het kuiltje.
Kneed het deeg en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes van 2 cm.
Blancheer de roosjes 2 minuten en de steeltjes 5 minuten in kokend water met zout.
Rasp de kaas.
Roer de eieren, crème fraîche, broccoli en kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm ermee.
Doe de vulling erin en bak de taart 45 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch