Klop 4 eieren los in een grote kom met een garde en roer de kwark erdoor.
Hak de dille fijn en voeg de helft toe.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel zout boven de kom en meng tot een glad beslag.
Vet het wafelijzer in met boter.
Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer en bak in 6 minuten goudbruin.
Herhaal met de rest van het beslag.
Kook de overige 4 eieren in 6 minuten zacht.
Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen tot geslonken.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de wafels op borden of schaal.
Smeer er crème fraîche op.
Verdeel de spinazie en gerookte zalm over de wafels.
Leg op elke wafel een zachtgekookt ei.
Bestrooi met peper, zout en resterende dille.
Serveer met citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer op een houten plank met extra citroenpartjes en verse dille voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc met citrus en groene tonen past perfect bij dit gerecht en brengt balans in de romigheid van ei en crème fraîche.