Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartvormig Bladerdeeggebak met Jam en Amandelen
Geniet van dit heerlijke hartvormige bladerdeeggebak met jam en amandelen als een zoete traktatie!
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
150
g
jam
naar keuze
▢
50
g
amandelen
grof gehakt
▢
1
ei
▢
Voor het glazuur:
▢
Sap van ½ citroen
▢
100
g
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit op het bakpapier en bestrijk het met de jam.
Strooi de gehakte amandelen gelijkmatig over de jam.
Laat de randen aan de lange zijde vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
Rol het deeg vervolgens op tot een strakke rol.
Verdeel de rol in twee stukken en draai de strengen in elkaar om een hartvorm te vormen.
Plaats de hartvormige bladerdeeggebakjes op een bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de onderste helft van de oven.
Meng het citroensap met de poedersuiker om het glazuur te maken.
Bestrijk de gebakken hartjes met dit glazuur.
Laat de gebakjes afkoelen en serveer ze eventueel bestrooid met extra poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gebak.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Valentijnsdag