Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Havermout-maïs Pannenkoekjes met Komkommersalade
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
g
maïskorrels
uit blik
▢
6
eieren
▢
225
g
havermout
▢
6
eetlepels
vloeibare margarine
▢
1
komkommer
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
1
eetlepel
azijn
▢
150
ml
tomatenketchup
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Laat de maïskorrels uitlekken.
Klop de eieren los en meng de maïs, havermout, zout en peper erdoor.
Verhit een beetje margarine in een koekenpan en schep 3-4 porties beslag in de pan.
Druk ze iets plat.
Bak de pannenkoekjes in 4 minuten gaar, keer halverwege.
Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag bakt.
Schaaf intussen de komkommer in plakjes.
Meng de azijn, zout en peper door de mayonaise en schep deze dressing door de komkommer.
Serveer de maïs pannenkoekjes met de komkommersalade en tomatenketchup.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pannenkoekjes zijn lekker met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland