Havermout-maïs Pannenkoekjes met Komkommersalade
Equipment
Ingrediënten
- 300 g maïskorrels uit blik
- 6 eieren
- 225 g havermout
- 6 eetlepels vloeibare margarine
- 1 komkommer
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 150 ml tomatenketchup
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Laat de maïskorrels uitlekken.
- Klop de eieren los en meng de maïs, havermout, zout en peper erdoor.
- Verhit een beetje margarine in een koekenpan en schep 3-4 porties beslag in de pan.
- Druk ze iets plat.
- Bak de pannenkoekjes in 4 minuten gaar, keer halverwege.
- Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag bakt.
- Schaaf intussen de komkommer in plakjes.
- Meng de azijn, zout en peper door de mayonaise en schep deze dressing door de komkommer.
- Serveer de maïs pannenkoekjes met de komkommersalade en tomatenketchup.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pannenkoekjes zijn lekker met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g