Havermout-maïs Pannenkoekjes met Komkommersalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g maïskorrels uit blik
  • 6 eieren
  • 225 g havermout
  • 6 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 ml tomatenketchup
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat de maïskorrels uitlekken.
  • Klop de eieren los en meng de maïs, havermout, zout en peper erdoor.
  • Verhit een beetje margarine in een koekenpan en schep 3-4 porties beslag in de pan.
  • Druk ze iets plat.
  • Bak de pannenkoekjes in 4 minuten gaar, keer halverwege.
  • Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag bakt.
  • Schaaf intussen de komkommer in plakjes.
  • Meng de azijn, zout en peper door de mayonaise en schep deze dressing door de komkommer.
  • Serveer de maïs pannenkoekjes met de komkommersalade en tomatenketchup.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pannenkoekjes zijn lekker met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland