Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Havermoutkoekjes uit de Koekenpan
Snel en makkelijk te maken havermoutkoekjes, gebakken in de koekenpan. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of zoete traktatie.
Porties:
10
Afhankelijk van de grootte
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
havermout
▢
6
eetlepels
zelfrijzend bakmeel
▢
1
eetlepel
suiker
▢
½
theelepel
kaneel
▢
1
mespunt
zout
▢
2
eetlepels
ei
losgeklopt
▢
2
eetlepels
melk
▢
25
gram
boter
2 eetlepels
▢
1
eetlepel
basterdsuiker
Instructies
Meng de havermout, bakmeel, suiker, kaneel, zout, ei en melk in een kom tot een beslag.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
Schep met een lepel 3 hoopjes beslag in de pan.
Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
Leg de koekjes op een bord en houd warm boven een pan kokend water.
Bestrooi met basterdsuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
Lekker met een klontje boter of een beetje jam.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Wijnadvies:
Geen specifieke wijn aanbevolen.
Lekker met een glas melk of sap.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Ontbijt
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch