Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Havermoutrepen van Onbekende Auteur
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Oven
Cakevorm
rooster
Ingrediënten
▢
120
gram
boter
▢
125
gram
appelstroop
▢
225
gram
havermout
▢
100
gram
noten
in stukjes hakken (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pistachenoten)
▢
12
abrikozen
gedroogde in stukjes
Instructies
Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur.
Meng in een kom de havermout, noten en gedroogde abrikozen.
Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen.
Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel.
Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin.
Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken.
In een oven van 170-180 graden Celsius bakken gedurende 20 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft.
Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak.
Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen.
Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Ontbijt
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Nederland