Havermoutrepen

Havermoutrepen van Onbekende Auteur

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 125 gram appelstroop
  • 225 gram havermout
  • 100 gram noten in stukjes hakken (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pistachenoten)
  • 12 abrikozen gedroogde in stukjes

Instructies

  • Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur.
  • Meng in een kom de havermout, noten en gedroogde abrikozen.
  • Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen.
  • Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel.
  • Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin.
  • Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken.
  • In een oven van 170-180 graden Celsius bakken gedurende 20 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft.
  • Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak.
  • Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen.
  • Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noten / Ontbijt / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland