Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hawaï Rijst
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)
Hapjespan
Oven
Ingrediënten
▢
250
g
rijst
▢
1
rode paprika
▢
1
grote
ui
▢
2
blikjes
tonijn naturel
a 200 g
▢
1
blik
ananasstukjes
op zware siroop / 567 g
▢
2
takjes
peterselie
▢
2
takjes
tijm
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
blikje
tomatenpuree
140 g
▢
zout
▢
peper
▢
150
g
geraspte belegen kaas
▢
boter
om in te vetten
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui pellen en fijnsnijden.
Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
Kruiden fijnhakken.
In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschaal invetten.
Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
Zo nog een laag maken.
Tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 220 °C.
Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
71
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst