Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnoot-Chocoladetaart met Sinaasappel
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Springvorm, van ongeveer 22 cm, ingevet
Ingrediënten
▢
85
gram
roomboter
op kamertemperatuur
▢
150
gram
suiker
▢
Schil van 0.5 sinaasappel
geraspt
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
200
gram
gehakte geroosterde hazelnoten
▢
85
gram
chocolade
geraspt
▢
1
eetlepel
bloem
gezeefd
▢
1
eetlepel
sinaasappellikeur
▢
½
basisrecept harde Wenerdeeg
▢
Dunne
plakjes sinaasappel
gehalveerd
▢
Lange dunne sliertjes schil van 0.5 sinaasappel
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C.
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de geraspte sinaasappelschil en losgeklopte eieren toe.
Voeg vervolgens noten, chocolade, gezeefde bloem en sinaasappellikeur toe.
Spatel alles voorzichtig door elkaar (niet kloppen).
Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm in diameter en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
Schenk het botermengsel op de deegbodem.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat deze gaar en mooi bruin is.
Laat de taart afkoelen.
Blancheer de dunne sliertjes sinaasappelschil gedurende ongeveer 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Bind de afgekoelde schilletjes samen tot een mooi strikje.
Garneer de taart met de strikjes en plakjes sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
28
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Taart
Land van herkomst
Nederland