Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnootcake met ricotta
Een bakrecept zonder boter of olie en toch smakelijk?
Ja dat kan met dit recept
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
mixer
Ingrediƫnten
▢
125
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
200
gram
suiker
▢
4
eieren
▢
250
gram
Ricotta
▢
mespuntje
zout
▢
8
gram
vanillesuiker
▢
5
cl
brandy/cognac/rum
▢
100
gram
gemalen hazelnoten.
Instructies
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa en voeg daarna alle andere ingrediƫnten toe.
Neem een bakvorm naar keuze en bepaal zelf of deze moeten worden ingevet en met paneermeel moet worden bestrooid of gebruik bakpapier.
Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm.
Bak in oven van 180 graden.
Tijd afhankelijk van gekozen bakvorm (minimaal 25 minuten).
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------