Hazelnootcake met ricotta

Hazelnootcake met ricotta

Een bakrecept zonder boter of olie en toch smakelijk?
Ja dat kan met dit recept
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram Ricotta
  • mespuntje zout
  • 8 gram vanillesuiker
  • 5 cl brandy/cognac/rum
  • 100 gram gemalen hazelnoten.

Instructies

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
  • Neem een bakvorm naar keuze en bepaal zelf of deze moeten worden ingevet en met paneermeel moet worden bestrooid of gebruik bakpapier.
  • Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm.
  • Bak in oven van 180 graden.
  • Tijd afhankelijk van gekozen bakvorm (minimaal 25 minuten).

Notities / Tips / Wijnadvies

HazelNootRicottaTaa
--------------------------------------------------------------------------------------------------