Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lange tartelettevorm met losse bodem
Zeef
Mixkom
Oven
schilmesje
Ingrediënten
▢
4
appels
geschild en in dunne plakjes
▢
Handvol
cranberries
geweekt
▢
Handvol
rozijnen
geweekt
▢
3
eetlepels
custardpoeder
▢
120
gram
lichtbruine suiker
▢
1
rol vers bladerdeeg
▢
1
eetlepel
kristalsuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Week de rozijnen en cranberries in warm water tot ze zacht zijn.
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Meng in een kom de appels, rozijnen, cranberries, custardpoeder en lichtbruine suiker.
Zeef de custardpoeder over het mengsel en meng goed door.
Bekleed de tartelettevorm met het bladerdeeg, houd een brede plak over om de bovenkant mee af te dekken.
Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem en vouw het bladerdeeg dicht.
Bak de strudel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de strudel uit de oven, maak de bovenkant licht vochtig en strooi er een eetlepel kristalsuiker over.
Zet de strudel nog 2 minuten terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Riesling of een dessertwijn zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Oostenrijk
Feestdagen etc
Kerst