Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heerlijke Chinese Kippensoep met Shiitakes en Peultjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
½
rode peper
in dunne schijfjes (met of zonder zaadjes)
▢
1
winterpeen
in lucifer dunne reepjes gesneden
▢
1
cm
verse gember
geschild en geraspt
▢
1
kipfilet
▢
6
eetlepels
sherry
▢
50
gram
shiitakes
in plakjes gesneden
▢
50
gram
peultjes
schoongemaakt en gehalveerd
▢
2
bosuitjes
in ringetjes gesneden
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
liter
water
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de rode peper in hele dunne schijfjes.
Snijd de winterpeen in lucifer dunne reepjes.
Schil en rasp de gember.
Snijd de shiitakes in plakjes en de peultjes in helften.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bouillon Koken:
Leg de kipfilet samen met de reepjes winterpeen, rode peper en geraspte gember in een grote kookpan.
Voeg 1 liter water en de sherry toe en breng aan de kook.
Kipfilet Snijden:
Laat de kipfilet koken tot deze gaar is (ongeveer 10 minuten).
Haal de gare kipfilet uit de bouillon, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Doe de plakjes kipfilet terug in de bouillon.
Groenten Toevoegen:
Voeg de shiitakes en peultjes toe aan de bouillon en laat nog een paar minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Afwerking:
Voeg de ringetjes bosui toe aan de soep.
Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
Serveren:
Schep de soep in kommen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
Land van herkomst
China