Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Amerikaanse Chocolade-Pecantaart
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (2 liter),
Bakpapier
beslagkom
Steelpan
Spatel
Ingrediënten
▢
200
g
boter
▢
3
repen pure chocolade à 100 g
▢
1
reep
melkchocolade van 100 g
▢
4
eieren
▢
200
g
donkere basterdsuiker
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
of glutenvrij zelfrijzend bakmeel
▢
240
g
pecannoten of 200 g walnoten
▢
125
ml
slagroom
of lactosevrije slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de boter in blokjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de steelpan.
Zet de pan op een heel laag vuur en laat de chocolade en boter zachtjes smelten.
Roer regelmatig om.
Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los.
Meng de basterdsuiker en een halve theelepel zout erdoor.
Voeg ook het chocolademengsel toe en roer goed.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en schep met een lepel of spatel door het beslag.
Breek de noten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
Bewaar 12 mooie noten voor de garnering.
Bekleed een bakvorm of lage ovenschaal (2 liter) met bakpapier en schep het beslag erin.
Strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem 1 uur afkoelen.
Til de afgekoelde taart uit de vorm en keer voorzichtig om.
Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan, voeg de slagroom toe en laat op een laag vuur al roerend smelten.
Laat iets afkoelen.
Giet het chocolade-slagroommengsel voorzichtig over de taart zodat de bovenkant en zijkanten bedekt worden.
Strijk indien nodig met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten en eventuele andere versiersels.
Laat het glazuur opstijven in de koelkast en snijd de taart vervolgens in 12 stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port of een fruitige rode wijn zoals een Merlot zou perfect samengaan met de rijke chocoladesmaken van deze taart.
Voedingswaarden
Calories:
490
kcal
|
koolhydraten:
34
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
0.3
mg
|
Sugar:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch