Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse Chocolade Swirl Cake
Porties:
1
Cake
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
van 30 cm
Keukenmixer
(met garde)
spuitzak
(met kartelmond)
Siliconen Spatelset
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
250
gram
kristalsuiker
▢
250
gram
roomboter
op kamertemperatuur
▢
5
eieren
op kamertemperatuur
▢
3
theelepels
cacao
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
1
eetlepel
melk
▢
1
vanilleboon
▢
¼
theelepel
zout
▢
Chocoladekoeken
of Kanjers chocoladekoeken
Botercrème:
▢
100
gram
roomboter
kamertemperatuur
▢
100
gram
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
Voeg het merg en zout toe aan de kom.
Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
Strijk het beslag glad.
Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
Strijk nogmaals glad.
Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer de gaarheid met een satéprikker.
Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
De crème moet zacht zijn zonder korrels.
Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade