Hemelse Chocolade Swirl Cake

Porties: 1 Cake
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 3 theelepels cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout
  • Chocoladekoeken of Kanjers chocoladekoeken

Botercrème:

  • 100 gram roomboter kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg het merg en zout toe aan de kom.
  • Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
  • Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
  • Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
  • Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
  • Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
  • Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
  • Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
  • Strijk het beslag glad.
  • Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
  • Strijk nogmaals glad.
  • Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  • Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
  • Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
  • Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
  • De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
  • Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
  • De crème moet zacht zijn zonder korrels.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
  • Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade